Jojoba Yağı

Jojoba çöllerde yetişen bir bitki türüdür ve bu bitkiden elde edilen jojoba yağı güzellik ve bakım amaçlı kullanılır. Günümüzde güzellik ve bakım için çeşitli kozmetik ürünleri mevcut olup haliyle yaygın olarak kullanılıyorlar. Bununla birlikte doğal kaynaklardan da faydalanmakta kesinlikle yarar var. Örneğin jojoba yağını cilt bakımınız ve saç bakımınız için kullanabilirsiniz.

jojoba yağı

jojoba yağı

Cilt Bakımı İçin Jojoba Yağı

Jojoba yağının yapısı insan cildinin ürettiği yağ ile benzerlik gösterdiğinden cildimiz ile kolayca bütünleşir. Ayrıca cilt tarafından hızlıca emilir. Jojoba yağının cildi dengeleyen ve iyileştiren özellikleri bulunuyor. Bunlarla birlikte cildi nemlendirici faydası olan bu bitkisel yağ, içerdiği proteinler sayesinde cildin kolajen üretimine katkıda bulunur. Birkaç damla jojoba yağını avcunuza döktükten hemen sonra cildinize sürebilirsiniz.

jojoba

jojoba

Saç Bakımı İçin Jojoba Yağı

Jojoba yağını kullanarak saçlarınızın ihtiyaç duyduğu nemi kazandırabilirsiniz. Saçları güçlendirip canlandırdığı gibi saç derisine etki ederek kepek oluşumunu engeller. Jojoba yağını saçınıza bir maske şeklinde uygulayabilir, eğer isterseniz saç kreminizin içine birkaç damla damlatarak kullanabilirsiniz.

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir